Veelgestelde vragen

FAQ

Frequently asked questions
Frequently asked questions

Het paneel verwarmd objecten die in het stralingsbereik staan, zoals de stoel, muur, maar ook mensen. Die gaan vervolgens de warmte ook weer uitstralen. Zoals dat bij de zonnestralen ook gebeurd. Indirect wordt ook de lucht verwarmd

Lange golven IR straling. Deze zijn niet schadelijk maar juist heilzaam voor onze gezondheid. Het kan vergeleken worden met zonnestralen maar dan zonder de UV straling

Een paneel van bijvoorbeeld 900 Watt gebruikt 0,9 Kwh.per uur.  Voor een uur volledig aan staan kost het 900 Watt paneel 21,6 cent . Voor een gerekende prijs van 0,24 c per Kwh aan stroom. Het is goed om te overwegen een thermostaat te gebruiken. Daardoor kan de temperatuur ingesteld worden. En slaat het paneel automatisch aan en uit. Waardoor het minder stroom zal gebruiken. Een infraroodpaneel zal als het aangezet wordt, binnen 5 a 10 minuten al volledig gaan stralen. Waardoor het plaatselijk snel zal verwarmen. En het paneel alleen dan aangezet kan worden als het nodig is. 

Ja dat kan zeker. Als bijverwarming is infrarood uitermate geschikt om bijvoorbeeld de werkplek aangenaam bij te warmen. Of s ’avonds de zithoek extra comfortabel te maken. Als hoofdverwarming kan het ook. Dan is het wel handig om te letten op de isolatie van de ruimte . En gebruik te maken van thermostaten. In combinatie met zonnepanelen en afname van groene stroom is het mogelijk een zeer klimaatvriendelijk en economisch verantwoorde verwarming te creëren.

De stekker gaat in het stopcontact, en het paneel is binnen 5 minuten al aan het stralen.Zonder thermostaat staat het paneel aan en kan niet hoger of lager ingesteld worden.  Via een thermostaat is de temperatuur wel  in de stellen. Waarbij het paneel aan en uit schakelt . En er veel stroom bespaard kan worden.

Dat kan zonder probemen de hele dag door.

  • Dat hangt van een aantal faktoren af:
  • Hoe goed is de ruimte geisoleerd?
  • Hoeveel buitenmuren zijn er?

Betreft het de woonkamer slaapkamer of badkamer? 

Gemiddeld rekenen we met 75 Watt per m2 voor ruimten die niet hoger zijn dan 2.60 Maar let op, in de badkamer is het dubbele vermogen nodig. Dus 150 Watt per m2.

Nee het paneel is onderhoudsvrij, makkelijk te installeren. Af en toe reinigen met een stofdoek of een lichtvochtige doek. Gebruik gaan schoonmaakmiddelen. Om de print niet te beschadigen.

Jazeker, doordat de lucht niet verwarmd wordt, maar objekten. Voelt de verwarming aangenamer en kan de kamertemperatuur 1 a 2 graden Celcius lager

Besparing bij 1 Graad lager: 6%

Besparing bij 2 Graden lager: 12 %

Wij kunnen onze panelen tegen een hele scherpe prijs aanbieden omdat wij weinig overhead kosten hebben. Geen luxe grote showroom met veel (duur) personeel. Wij kopen de benodigde grondstoffen zeer scherp in, door reeds jarenlange contacten. Wij werken met onze eigen 3D printers. De panelen zijn overigens wel te bezichtigen of af te halen in onze fabriek in Goch Duitsland.

Bij convectieverwarming door middel van gas en radiatorverwarming vindt veel stofvorming plaats, doordat er luchtverplaatsing optreedt. Bovendien condenseert koude lucht op de muren waarbij schimmelvorming kan optreden. Een klimaat geschikt voor bacterien, virussen en stofmijt.

Infrarood heeft deze nadelen niet. De stralen van infraroodpanelen voelen heilzaam en ontspannend aan, zoals zonnestralen dat ook doen. De ruimte kan ook minder verwarmd worden terwijl het toch nog aangenaam aanvoelt. Er kan ook veel gerichter verwarmd worden. Bijvoorbeeld waar je op dat moment zit .

We hebben geen showroom en duur personeel. Maar je kunt wel naar onze productiehal en kantoor komen. Daar kunt je al onze producten zien, en ook afhalen. Dit is in Goch(Duitsland)en kan alleen op afspraak. Via het contactformulier, mail of telefonisch. 

Ja dit is mogelijk in Goch ( Duitsland) en kan alleen op afspraak. Via het contactformulier, mail of telefonisch. 

Dat is wisselend, afhankelijk van het seizoen.September,oktober en november zijn doorgaans drukke maanden. Dan kan de levertijd oplopen naar meer dan 1 maand.Daar de panelen op bestelling gemaakt moeten worden . Buiten het drukke seizoen kunnen we meestal binnen 2 weken leveren.

Dat komt omdat wij op de zogenaamde PET plaat de speciale warmte bestendige inkt printen. En dit enige dagen uitharding nodig heeft. Zodra de print goed doorgedroogt is ruikt het paneel niet meer. 

Ja dat klopt, vanwege de warmte bolt de plaat iets op , en trekt weer strak als het uitgezet wordt. 

Scroll naar boven