Infrarood Verwarming

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een verwarmingssysteem dat zowel als hoofd- en bijverwarming toegepast kan worden. De infrarood panelen maken gebruik van de lange golf infraroodstraling (IR-C) en verwarmen hier de omgeving, personen, objecten en indirect de omgevings lucht..

De stralen zijn vergelijkbaar met de stralen van de zon, maar dan zonder de UV stralen.Je bereikt sneller een behaaglijke temperatuur ondanks dat de luchttemperatuur lager is.

Het verwarmingssysteem is eenvoudig te installeren en heeft geen onderhoud nodig. Onze panelen hebben een mooi design,met een lijst eromheen. Alle infrarood panelen van Ecowelle zijn zo gemaakt dat deze aan de wand en aan het plafond bevestigd kunnen worden. Alleen een wandcontactdoos of stroomaansluiting is nodig.

Infrarood verwarming kan dan ook in bijna alle situaties worden toegepast, van een goed geïsoleerde woonkamer tot een slecht geïsoleerde garage.

Met behulp van thermostaten is de verwarming eenvoudig in te stellen op de gewenste temperatuur.En het gewenste tijdstip.

Voordelen infraroodverwarming

Verschil met traditionele convectie verwarmingen

Het verschil tussen infrarood verwarming en convectie verwarming zit hem in de lucht. Infrarood verwarming verwarmt geen lucht, maar objecten . Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie en dus ook geen opdwarrelend stof/huisstofmijt/pollen/bacteriën.

De opwarming van muren en objecten door infraroodstraling zorgt tevens voor een extra stijging in gevoels temperatuur van 2 tot 3 graden. Doordat de gevoels temperatuur hoger ligt kan men de thermostaat 2 tot 3 C lager instellen bij een Ecowelle infrarood verwarming,en omdat de gevoelstemperatuur anders is dan bij een conventionele verwarming.vind door dit effect al direct een energie besparing plaats. Bij een lage temperatuur is het toch comfortabel en lekker warm.

Nadelen convectie verwarming

Voordelen infraroodverwarming

Infrarood panelen

Bereken hier uw energieverbruik

Wil u weten hoeveel u per jaar verbruikt met onze infrarood panelen?

* Berekeningsbasis: € 0,25 per kWh, 180 verwarmingsdagen per jaar van 5 uur.

Heeft u vragen over onze infrarood panelen?

Of bel ons +31639495981

Scroll naar boven